Kje lahko dobim myWonder?

Preprosto si naloži našo aplikacijo myWonder v App Store (za iPhone) ali v Google Play (za androide). 

 

Si lahko naložim myWonder aplikacijo tudi na Huawei telefonu, čeprav ni Google Android?

Seveda. V tem primeru greš v trgovino na tvojem telefonu, vtipkaš myWonder in boš našla aplikacijo. 

 

Je aplikacija brezplačna?

Aplikacija myWonder je prve tri cikle brezplačna. Po tretjem ciklu je za preračunavanje in analizo podatkov potreben nakup premium naročnine. Z nakupom bo app še naprej dnevno določal plodnost, pošiljal personalizirana obvestila in pripravljal standardizirana medicinska poročila o ciklih.

Možnosti naročnine:

 • mesečna za 4,99 EUR
 • letna za 49,98 EUR
  Prikaz cen je v EUR.
  Cene v drugih valutah in državah se lahko razlikujejo.

 

Ali obstajajo navodila za uporabo appa? 

Da, vsa navodila so v appu - sledi ikonam i in orodni vrstici More, Help & User Manual.

 

Kaj je glavna značilnost appa? 

Glavna značilnost appa je določanje plodnosti/neplodnosti na podlagi dveh ključnih parametrov, cervikalne sluzi in bazalne telesne temperature. Vsak dan ju moraš vnesti v orodni vrstici Edit cycle, vse ostalo bo zate naredil app.  

 

Je potrebno, da myWonder app uporabljam vsak dan? 

Ja, vsekakor. Če želiš vedeti, kaj se dogaja s tvojim telesom, ga moraš vsak dan opazovati in spremljati vse pomembne znake za določanje plodnosti.

 

Katere parametre moram opazovati/meriti?

Vse parametre, ki jih moraš opazovati, najdeš v orodni vrstici Edit cycle. 
Vsako jutro si moraš, takoj ko se zbudiš in še preden vstaneš ali počneš karkoli drugega, izmeriti bazalno telesno temperaturo. Izmeriš si jo vaginalno, rektalno ali oralno. Če si to noč slabo spala ali si spala manj kot običajno ali je bilo pretekli večer/ponoči karkoli, kar bi lahko vplivalo na tvojo izmerjeno temperaturo, to vnesti pod motnje (Disturbance in/ali Health).
Vsak večer vnesi najboljšo kvaliteto sluzi (videz in občutek), opaženo tisti dan (Mucus - feeling in Mucus - appearane).

Opazovanje materničnega vratu (lega in občutek) ni potrebno, razen če seveda želiš. Običajno maternični vrat opazujejo tiste ženske, ki imajo težave z določitvijo sluzi. Sluzi imajo pogosto premalo ali imajo pogosta vnetja oz. druge težave z nožnico.    

Če tekom dneva občutiš bolečine v prsih ali trebuhu, jih seveda tudi zabeleži.  

Beleženje spolnih odnosov ni nujno, je pa zelo priporočljivo, sploh za tiste, ki želijo zanosit. Za svetovalca oz. ginekologa bo to uporaben podatek.
Pod zapiski (Notes) zabeleži vse, kar odstopa od tvojega ustaljenega vsakdanjika in bi lahko vplivalo na tvojo plodnost.

 

Ali obstaja možnost, da bi app narobe preračunal plodnost? 

Možnost, da bi app narobe preračunal tvojo plodnost, je zelo malo verjetna, če le pravilno vnašaš podatke. App deluje po simpto-termalni metodi Sensiplan, ki je uvrščena med najzanesljivejše metode načrtovanja družine nasploh in to v vseh življenjskih obdobjih, ko je ženska plodna (v menarhi, menopauzi, ko želi zanosit, ko želi metodo uporabljati kot kontraceptivno metodo, ko želi spremljati plodnost).

Do teh rezultatov so prišli po zaslugi vseh svetovalk in svetovalcev Sensiplan v Nemčiji ter žensk in parov, ki so v zadnjih 30 letih dali v vpogled študijskemu centru za naravno načrtovanje družine več kot 40 000 ciklov.

 

Kakšne so razlike med ostalimi appi in myWonder appom? 

Na trgu je dostopnih ogromno appov, ki določajo plodnost, le malo pa jih je resnično uporabnih oz. zanesljivih. V večini appi določajo plodnost na podlagi statističnih podatkov ali samo sluzi, kar pa se je v vseh letih študij izkazalo, da žal ni zadosten podatek, še posebej, če ne želiš zanosit. Žal se v zadnjih letih vse bolj beleži porast splavov prav na račun nepravilnega delovanja appov.
App myWonder deluje na osnovi simpto-termalne metode Sensiplan, katere pravila so zelo jasna in preprosta. Opazovanje in beleženje nepotrebnih podatkov (npr. različnih razpoloženj, nihanj telesne teže skozi cikel, čas športnih aktivnosti…) ne vključuje.

 

Uporabljam myWonder app in dobivam čudne rezultate. Je kaj narobe z appom?

Morda nisi pravilno beležila podatkov. Predlagam ti, da nam pošlješ svoj cikel  (t.i. Report) kar preko appa (na orodni vrstici Menu klikni More, zatem Summary. Tam boš našla Cycle Summary in Report). Zgoraj v desnem kotu je ikona, namenjena za pošiljanje na  info@my-wonder.com
V kolikor imaš točno določene težave, nam prosim piši. Poskušali jih bomo rešiti. 

 

Nekatere ženske vstajajo zelo zgodaj, nekatere pogosto vstajajo ponoči zaradi otrok ali drugih skrbi. Težko si predstavljajo, da si bodo vsako jutro merile bazalno telesno temperaturo in vsak dan beležile parametre plodnosti (sluz/maternični vrat). Kaj jim svetujete? 

Za merjenje bazalne telesne temperature boš vsako jutro potrebovala le 3 minute svojega časa. Pred meritvijo moraš nujno eno uro ležati v postelji. Nočno ali zgodnejše vstajanje ni problematično. 

Sluz opazuj 3x dnevno, lahko tudi tipaš maternični vrat 1x na dan - oba parametra sta v redu. Ni potrebno opazovanje obeh, izberi tistega, ki ti je ljubši. Sluz opazuj pred uriniranjem ali tuširanjem. Dobljena opažanja vnesi v app, kjer ti bodo specifični, napredni algoritmi preračunali nove parametre cikla, t.i. plodne/neplodne dni. 

 

Nekatere ženske imajo zelo neredne cikle. Ali lahko kljub temu uporabljajo myWonder? 

Nihanja v dolžini ciklov so nekaj povsem običajnega. Okoli 60% žensk izkuša nihanja v dolžini ciklov - do 7 dni znotraj enega leta, skoraj polovica od teh 60% celo za več kot dva tedna. 

Nihanja ciklov so popolnoma normalna. myWonder algoritem natančno določa tvoje plodne/neplodne dni v trenutnem ciklu, zanj je podatek o dolžini cikla(ov) povsem nepomemben. Metoda namreč ne temelji na koledarskih ali statističnih preračunih, ampak je simpto-termalna metoda metoda, ki plodnost določa na podlagi vsakodnevno vnešenih podatkih, torej vrednoti vnose dnevno. 

 

Ali partner oz. zakonec lahko sodeluje pri myWonder metodi? 

Vsekakor! Vzpodbujanje in sodelovanje s strani partnerja oz. zakonca je več kot dobrodošlo. Vključevanje tvojega dragega vama bo omogočilo nov pogled na skupno plodnost. Razumel bo, kaj tebi pomeni spremljanje cikla, se ga zavedal in te bolje razumel. Dojel bo pomen skupne plodnosti za vaju kot predan par.

 

Se lahko myWonder uporablja takoj ko ženska preneha z jemanjem hormonske kontracepcije.?

Še enkrat, myWonder ti bo vsekakor pomagal tudi, če si ravno prenehala z jemanjem kontracepcije. Tvoji cikli bodo svetovalcu za naravno plodnost predstavili tvoje hormonsko stanje in mu omogočili, da oblikuje ustrezno svetovanje oz. nadaljnje korake zate.  

 

Nekatere ženske zaradi dela veliko potujejo. Se myWonder lahko uporablja tudi, če so veliko zdoma? 

Seveda. App je dostopen 24 ur na dan na tvojem telefonu oz. tablici. Vse kar se moraš spomniti je le, da s seboj vzameš termometer.  

 

Ali lahko zanosiš, če imaš tanek endometrij (maternično sluznico)?

Seveda lahko zanosiš, nikar ne obupuj! Najprej pa moraš poskrbeti, da se zgradi ustrezna debelina maternične sluznice. Ti povem, kako. 

 1. Vsak dan se moraš gibati. Lahko tečeš. plavaš, kolesariš, delaš aerobične ali gimnastične vaje ali pa pojdi na sprehod. Gibanje poveča cirkulacijo do reproduktivnih organov. Če imaš delo, kjer veliko sediš, poskušaj vsako uro vsaj za minuto vstati in se malo sprehoditi naokrog. 
 2. Poskušaj vsako noč spati vsaj 7 ur (8-9 ur je še boljše). Da so lahko nivoji hormonov stabilni, moraš biti naspana. Estrogen in ostali hormoni se namreč uravnotežijo med spanjem. 
 3. Znebi se stresa tako, da si vzameš čas za sprostitev, telovadbo oz. počni stvari, v katerih uživaš. To ti bo prineslo izpolnitev in notranji mir. 
 4. Po pogovoru s svetovalcem poseži po zeliščnem zdravljenju, ki poveča krvni obtok, podpre nivo estrogena in vsebuje železo za izboljšanje krvi kar ima direkten vpliv na maternico.
 5. Nekatera od zeliščnih preparatov vsebujejo: korenine mace, ki so estrogenski kontrolor in liste maline, ki poskrbijo za maternične mišice. Fito kapsule za ženske vsebujejo izoflavone, to so spojine, ki opravljajo funkcije, podobne hormonu estrogenu.  
 6. Poskusi z estrogensko terapijo. Seveda se moraš pred začetkom vedno posvetovati s svetovalcem za naravno plodnost ali ginekologom. (Hormoni so namreč občutljivo področje, saj vplivajo na mnoge telesne funkcije in vedenje. So naravni regulatorji in indikatorji številnih, z zdravjem povezanih stanj.)

Za dodatna vprašanja nam lahko pišeš na mail info@my-wonder.com ali nas kontaktiraš preko appa.

youtube-logo
5512137-download-facebook-logo-free-png-transparent-image-and-clipart-facebook-logo-png-transparent-background-400_400_preview
5ecec78673e4440004f09e77